KBL-Header-Heerlen-108.jpg

dit is kredietbank limburg

Kredietbank Limburg is een maatschappelijke instelling voor hulp bij schulden. Wij komen in beeld als mensen een financieel probleem hebben waar ze zelf niet uitkomen. We helpen ze de problemen op te lossen en te voorkomen dat ze groter worden. Het is onze ambitie om flexibele, doelmatige en adequate schuldhulpverlening te leveren, waarbij de individuele mogelijkheden en de eigen verantwoordelijkheid van de burger centraal staan. We werken transparant en multidisciplinair.

Kredietbank Limburg heeft tot doel:

 

  • hulp te verlenen aan burgers die door hun schuldenlast in maatschappelijke problemen zijn of kunnen komen, door middel van schuldhulpverlening;
  • hulp te verlenen aan burgers die zelf niet in staat zijn hun financiële zaken te behartigen, hetzij door middel van budgetbeheer, hetzij door middel van beschermingsbewind;
  • het op een verantwoorde wijze voorzien in de behoefte aan krediet, door middel van sociale kredietverlening.

 

onze diensten

Onze diensten zijn Schuldhulpverlening (bemiddeling en schuldsanering), Kredietverlening, Budgetbeheer en Beschermingsbewind. Onder die laatste brengen we ook een tijdelijke variant van inkomensbeheer: Budgetbeheer Maatwerk. Met onze klanten bekijken we welke vorm voor hun situatie de meest wenselijke is. Daarnaast geven we voorlichting en cursussen. We zijn partner van 19 gemeenten in Limburg, en werken samen met instellingen voor maatschappelijk werk en woningcorporaties.

Gemeenschappelijke regeling

Kredietbank Limburg is geen commerciële bank, maar een Gemeenschappelijke Regeling van de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht en Sittard-Geleen.

branchevereniging

We zijn lid van de NVVK, Vereniging voor Schuldhulpverlening en Sociaal Bankieren. We werken volgens de gedragscode van de NVVK. Deze branchevereniging ziet erop toe dat uw belangen op verantwoorde wijze worden behartigd. U bent dus verzekerd van deskundige hulp.

Brancevereniging NVVK.png

actief in 19 GEMEENTEN

Kredietbank Limburg werkt voor de inwoners van de volgende 19 gemeenten in de provincie Limburg:

Brunssum / Eijsden-Margraten / Gulpen-Wittem / Heerlen / Horst aan de Maas / Kerkrade / Landgraaf / Maastricht / Meerssen / Nuth / Onderbanken / Roermond / Schinnen / Simpelveld / Sittard-Geleen / Vaals / Valkenburg / Venray (alleen kredietverlening) / Voerendaal

Woont u in een andere gemeente? Vraag bij uw gemeente waar u terecht kunt.

BESTUUR

Het beheer van de bank wordt gevoerd door het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling.

Leden algemeen en dagelijks bestuur:

De heer S.J.H. L' Espoir, wethouder van de gemeente Brunssum
De heer C.P.G. Wilbach, wethouder van de gemeente Landgraaf
Mevrouw K. Schmitz, wethouder van de gemeente Sittard-Geleen
De heer H. Wiermans, wethouder van de gemeente Kerkrade
De heer J.M. Janssen, wethouder van de gemeente Maastricht
De heer P.M.A. van Zutphen, wethouder van de gemeente Heerlen

De dagelijkse leiding berust bij de algemeen directeur: R. van den Tillaar.

De heer Van Zutphen is benoemd tot voorzitter van het Algemeen en Dagelijks Bestuur en de heer Janssen is benoemd tot vice-voorzitter.

de meest wenselijke hulp

Kredietbank Limburg is een maatschappelijke instelling voor hulp bij schulden. Wij komen in beeld als mensen een financieel probleem hebben waar ze zelf niet uitkomen. We helpen ze de problemen op te lossen en te voorkomen dat ze groter worden. Met onze klanten bekijken we welke vorm voor hun situatie de meest wenselijke is. Daarnaast geven we voorlichting en cursussen.

AMBITIE

Het is onze ambitie om flexibele, doelmatige en adequate schuldhulpverlening te leveren, waarbij de individuele mogelijkheden en de eigen verantwoordelijkheid van de burger centraal staan. We werken transparant en multidisciplinair.

WERKEN BIJ KREDIETBANK LIMBURG

CULTUUR

Kredietbank Limburg vindt het belangrijk dat haar mensen in een prettige werkomgeving hun werkzaamheden kunnen verrichten. Bij ons wordt gewerkt in een informele sfeer.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Kredietbank Limburg heeft een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. De Kredietbank valt onder de gemeentelijke CAO (CAR/UWO).

VACATURES

Wanneer er een vacature is, wordt deze geplaatst via de website van IGOM, waar alle vacatures bij Limburgse overheidsinstanties bij elkaar staan.

OPEN SOLLICITATIE

Een open sollicitatie kunt u richten aan:
Kredietbank Limburg
T.a.v. Ilse Voncken
Postbus 1183
6160 BD Geleen

Of per mail via: sollicitatie@kblb.nl

stage lopen

Je kunt bij de Kredietbank ook terecht voor MBO- en HBO-stageplekken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ilse Voncken, tel. 088 - 101 98 91 of via mail: sollicitatie@kblb.nl.