Persbericht saneringskrediet

28.10.2019

 

PERSBERICHT

 

 

KBL werkt aan snelheid in de schuldhulpverlening

 

Sittard-Geleen, 28 oktober 2019 – Per 1 oktober zet de Kredietbank Limburg (KBL) bij het regelen van schulden zoveel mogelijk in op het verstrekken van saneringskredieten. De voorwaarde is dat er voor de klant binnen één jaar geen echte inkomensverbetering te verwachten is. In dat geval wordt schuldbemiddeling ingezet. Het besluit is genomen na een succesvolle pilot en heeft als belangrijkste voordeel een snelle stressreductie bij de schuldenaar. Deze is in één keer van alle schuldeisers af en heeft vervolgens slechts één schuldeiser, namelijk KBL.

 

“Wij nemen de problematiek van onze klanten serieus", licht Ruud van den Tillaar (directeur KBL) toe. "Mensen wachten al veel te lang voor ze hulp zoeken bij problemen door schulden. Met de inzet van saneringskredieten kunnen wij snel werken aan één oplossing voor de (financiële) problemen en dus werken aan nieuw perspectief voor mensen met schulden.”

 

Win-win-situatie

De gewijzigde aanpak levert voor alle betrokken partijen voordelen op. De klant is in een keer van alle schuldeisers af en heeft nog maar één schuldeiser over, KBL. De schuldeiser ervaart schuldsanering als prettig, omdat deze direct de boeken kan sluiten en niet drie jaar moet wachten op deelbetalingen. Menig schuldeiser verkiest spoedige duidelijkheid en een eenmalige uitbetaling boven drie jaar wachten op een paar euro meer. Ook de gemeente en de schuldhulpverlener ervaren voordelen bij een schuldsanering. Het onderhandelingsproces wordt flink ingekort en er komt minder administratie aan te pas.

 

Kredietbank Limburg

KBL is een Gemeenschappelijke Regeling van de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht en Sittard-Geleen voor hulp bij schulden. De ambitie van KBL is om flexibele, doelmatige en adequate schuldhulpverlening te leveren, waarbij de individuele mogelijkheden van de inwoner centraal staan.

________________________________________________________________________________________________________

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met, Ruud van den Tillaar

U kunt ook bellen met +31(0)6 28 15 64 80 of mailen naar: r.vandentillaar@kblb.nl

 

Nieuwsbrief Corona

21.04.2020

Hulp bij geldzorgen Het zijn aparte tijden. Sommige mensen verliezen hun baan, zelfstandigen raken zonder werk en het kan zo maar zijn dat het geld opraakt. Ga niet meteen geld lenen! Zoek hulp bij je gemeente voor ondersteuning bij het kunnen rondkomen. Als je al geld tekort kwam en al in de schulden bent geraakt, dan kunnen wij je helpen. We doen dat graag voor je. In deze nieuwsbrief krijg je informatie waar je naar toe kunt voor hulp of ondersteuning.  lees verder

Noodstop procedure geldt vanaf 1 april

01.04.2020

Mensen die door problematische schulden hun boetes niet kunnen betalen, krijgen voortaan een adempauze. Minister Dekker van Rechtsbescherming komt per 1 april 2020 met een zogenoemde noodstopprocedure bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Deze is voor mensen met schulden die hun administratieve sancties op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv-boetes) niet kunnen betalen. lees verder

Nieuwsarchief