Hoeveel beslag mag een deurwaarder eigenlijk leggen?

02.05.2016

Als u uw rekeningen niet op tijd betaalt, kunt u te maken krijgen met een deurwaarder. De deurwaarder kan namelijk beslag leggen op een deel van uw loon of uitkering. Maar omdat u ook geld nodig heeft om uw vaste lasten en boodschappen te betalen, mag de deurwaarder maar op een deel van uw loon of uitkering beslag leggen.
Het deel van uw inkomen dat u zelf mag houden, heet de beslagvrije voet.

De deurwaarder heeft informatie van u nodig om dit bedrag voor de vaste lasten en boodschappen te berekenen. Zonder die informatie krijgt u vaak een lager bedrag dan waar u recht op heeft.
Lever alle informatie aan als de deurwaarder daarom vraagt. Dat kan u veel geld schelen!

Wilt u meer weten? De Rijksoverheid heeft een video opgenomen waarin op een eenvoudige manier wordt uitgelegd wat de beslagvrije voet is. Om de beslagvrije voet zelf te berekenen heeft de rijksoverheid ook een tool ontwikkeld. Deze tool en de video kunt u bekijken op de website http://www.uwbeslagvrijevoet.nl/ van de Rijksoverheid.
(bron: www.rijksoverheid.nl)

En als u hulp nodig heeft bij het invullen van deze tool of als u meer wilt weten over het beslag en of het berekenen van de beslagvrije voet dan kunt altijd in één van de inloopspreekuren van Kredietbank Limburg bespreken. We helpen u graag!

Kansen voor alle Kinderen - Sittard-Geleen

09.03.2018

De gemeente Sittard-Geleen heeft onlangs een nieuwe regeling vastgesteld om nog meer kinderen te ondersteunen die opgroeien in armoede. Ouders, hulpverleners / intermediairs kunnen nu voor kinderen van 0 tot 18 jaar een tegemoetkoming aanvragen voor schoolkosten en sociale activiteiten én voor sport en culturele activiteiten. Het is nu ook makkelijker om een dergelijke aanvraag te doen omdat het op een centrale plek georganiseerd is. Er wordt nauw samengewerkt met het Jeugdsportfonds Limburg, het Jeugdcultuurfonds Limburg en Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek.  lees verder