Hoeveel beslag mag een deurwaarder eigenlijk leggen?

02.05.2016

Als u uw rekeningen niet op tijd betaalt, kunt u te maken krijgen met een deurwaarder. De deurwaarder kan namelijk beslag leggen op een deel van uw loon of uitkering. Maar omdat u ook geld nodig heeft om uw vaste lasten en boodschappen te betalen, mag de deurwaarder maar op een deel van uw loon of uitkering beslag leggen.
Het deel van uw inkomen dat u zelf mag houden, heet de beslagvrije voet.

De deurwaarder heeft informatie van u nodig om dit bedrag voor de vaste lasten en boodschappen te berekenen. Zonder die informatie krijgt u vaak een lager bedrag dan waar u recht op heeft.
Lever alle informatie aan als de deurwaarder daarom vraagt. Dat kan u veel geld schelen!

Wilt u meer weten? De Rijksoverheid heeft een video opgenomen waarin op een eenvoudige manier wordt uitgelegd wat de beslagvrije voet is. Om de beslagvrije voet zelf te berekenen heeft de rijksoverheid ook een tool ontwikkeld. Deze tool en de video kunt u bekijken op de website http://www.uwbeslagvrijevoet.nl/ van de Rijksoverheid.
(bron: www.rijksoverheid.nl)

En als u hulp nodig heeft bij het invullen van deze tool of als u meer wilt weten over het beslag en of het berekenen van de beslagvrije voet dan kunt altijd in één van de inloopspreekuren van Kredietbank Limburg bespreken. We helpen u graag!

Klanten aan het woord

15.02.2019

Door een samenwerking tussen SVB en Kredietbank Limburg zijn Willy Loontjens en de familie Maas doorverwezen naar de Kredietbank in verband met hun financiële problemen. Zij delen hier hun ervaringen:  lees verder