Heeft u moeite om uw uitgaven op uw inkomsten af te stemmen? Samen stellen we een plan op.

UITGAVEN IN DE HAND HOUDEN

Heeft u een betalingsachterstand, of moeite om de maandelijkse vaste lasten te voldoen? Dan heeft u er misschien behoefte aan dat uw inkomsten en uitgaven op een rij worden gezet, en dat iemand u helpt te voorkomen dat uw schulden groter worden. Het woord budgetbeheer zegt het eigenlijk al: 'wij beheren uw budget'.

Doordat we samen met u de inkomsten en uitgaven op elkaar af gaan stemmen, krijgt u meer inzicht in uw financiële situatie. Wij bekijken daarbij ook met u wat de mogelijkheden zijn om uw inkomsten te verhogen en uw lasten te verlagen. Als dat allemaal is gebeurd, stellen wij samen een plan op. Dat noemen we het Budgetplan. Daarmee zorgen we ervoor dat u de uitgaven in de hand kunt houden.

Zodra we met uw budgetbeheer zijn gestart, komt uw inkomen niet meer binnen op uw eigen rekening. Uw salaris of uitkering wordt dan overgemaakt op een rekening bij Kredietbank Limburg. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw vaste lasten zoals huur, energie- en ziektekosten betaald worden. Het geld dat overblijft maakt Kredietbank Limburg over naar uw eigen rekening. Wij noemen dat uw leefgeld. Dit leefgeld kunnen we maandelijks of wekelijks uitbetalen. Die keuze kunt u zelf maken. Met budgetbeheer heeft u de zekerheid dat uw vaste lasten op tijd worden betaald. Daarmee voorkomt u betalingsachterstanden bij instanties.

heeft u VRAGEN?
neem gerust contact met ons op

Bij vragen kunt u bellen met Kredietbank Limburg. We zijn bereikbaar elke werkdag van 9 tot 17 uur op nummer:
088 - 101 9999. U kunt ons ook een mail sturen: info@kblb.nl.

Uitgebreide contact info >

Download de folder Budgetbeheer

Wie doet wat?

BUDGETBEHEER

WAT DOET KREDIETBANK LIMBURG?

 • We stellen op basis van alle documenten samen met u een budgetplan op.
 • We nemen het beheer van uw bankrekening over.
 • We zorgen voor de betaling van vaste lasten, en geven u van het bedrag dat over is wekelijks of maandelijks leefgeld.
 • We zetten als dat mogelijk is geld apart voor onvoorziene uitgaven.
 • We adviseren u hoe u uw inkomsten kunt vergroten en uw uitgaven kunt verlagen.

wat doet u?

 • U maakt een afspraak met Kredietbank Limburg. Daarvoor kunt u bellen met het centrale telefoonnummer 088 - 101 99 99. Op dit nummer zijn wij van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar. Wij werken op locaties bij u in de buurt. We spreken af op de plek die voor u het makkelijkst is.
 • U verzamelt alle informatie die te maken heeft met uw geldzaken: salarisstroken, uitkeringsoverzichten, bankafschriften, overzicht van toeslagen, overzichten van uw woonlasten, de water- en energienota's, de nota van uw ziektekostenverzekering, nota's van andere belangrijke verzekeringen en andere documenten rondom uw geldzaken.
 • U stelt samen met Kredietbank Limburg een budgetplan op.
 • U geeft toestemming aan Kredietbank Limburg om uw inkomen te beheren.

U blijft natuurlijk zelf verantwoordelijk voor uw financiën. Wij helpen u tijdelijk om er meer lijn in aan te brengen. Kredietbank Limburg stuurt u maandelijks een rekeningoverzicht, met daarop duidelijk zichtbaar alle inkomsten en uitgaven. Op deze manier houdt u zicht op uw financiën.

Dat is geld dat u iedere week of maand op uw eigen rekening ontvangt en waarvan u de boodschappen kunt doen.

Bij Kredietbank Limburg hanteren we drie mogelijkheden om uw leefgeld op een eigen rekening te storten:

 • Wij maken uw geld over op een rekening die u nu al heeft, op voorwaarde dat u daar niet ‘rood’ op staat.
 • U opent speciaal hiervoor een nieuwe rekening bij een van de grote banken.
 • U maakt gebruik van een rekening bij Kredietbank Limburg. Dit is een rekening met een speciale pas. Overigens kunt u op deze rekening niet rood staan.


U kunt ons op werkdagen van 9 tot 17 uur bereiken op het volgende nummer: 088-1019999.

KBL-Hatice-Asil-104.jpg

Hatice Asil

Medewerker Kredietbank Limburg