Je wil schulden voorkomen. Wij kunnen je helpen bij het regelen van je geldzaken.

Inkomsten en uitgaven

Je wil schulden voorkomen. Dat betekent dat je je geldzaken goed moet regelen. Wij kunnen je hierbij helpen. Dit kan tijdelijk zijn of voor langere tijd.

Jouw geldzaken op orde

Schaam je niet

(bron: L1)

Coaching

We leren je meer over het bijhouden van inkomsten en uitgaven. Daarna kun je zelf de administratie doen en op je geld letten.

Budgetbeheer

Is het elke maand spannend of je wel genoeg geld hebt? Of maak je je zorgen over de rekeningen die je nog moet betalen? Dan kan budgetbeheer je helpen. Wij zorgen er dan samen voor dat jouw geldzaken goed geregeld worden.

Budgetbeheer Maatwerk

Vind je het erg moeilijk om met geld om te gaan? Lukt het je niet alleen om je geldproblemen op te lossen? Of om je administratie te doen? Dan helpen wij je om dat te leren. We laten je zien hoe je dit het beste regelt. Zodat je het daarna zélf kan.

Om te beginnen regelen wij enkele maanden je geldzaken. We maken een plan en zorgen tijdelijk voor je bankrekening. We bepalen hoeveel geld er elke maand nodig is voor je vaste kosten. Ook krijg je elke week of maand wat geld om boodschappen te doen. Als dat lukt sparen we nog wat geld voor onverwachte rekeningen.

We geven je tips om je inkomen te vergroten. En kijken of je minder kosten kunt maken. Maar we doen bijvoorbeeld ook je belastingaangifte. Of vragen toeslagen aan. Zo ben je straks goed voorbereid.

Van stress naar bloei

Beschermingsbewind

Beschermingsbewind betekent dat wij de zorg voor jouw inkomsten en uitgaven overnemen. Dit mag als jij niet zelf voor je geldzaken kunt zorgen. Bijvoorbeeld doordat je ziek bent of geestelijke klachten hebt. Of omdat jouw schulden moeilijk op te lossen zijn. De rechter moet daar wel eerst toestemming voor geven. Ook als jij of wij later willen stoppen moet de rechter dat beslissen.

Als de rechter ja zegt regelen wij jouw geldzaken en administratie. We betalen je vaste kosten en doen de belastingaangifte. Als er schulden zijn proberen we die kleiner te maken. Als dat kan melden we je aan voor schuldhulpverlening. Elk jaar krijg je uitleg over wat we hebben gedaan en welke kosten betaald zijn. Vind je het moeilijk om dat te controleren? Dan doet de rechter dat voor je.

Hulp nodig? 
Vertel ons over jouw situatie. Dan zoeken we samen een oplossing.

Wij zijn er voor je.
Van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 16:00 uur.
Bel ons: 088 101 99 99
Of mail ons: info@kblb.nl