Hoeveel beslag mag een deurwaarder eigenlijk leggen?

02.05.2016

Als u uw rekeningen niet op tijd betaalt, kunt u te maken krijgen met een deurwaarder. De deurwaarder kan namelijk beslag leggen op een deel van uw loon of uitkering. Maar omdat u ook geld nodig heeft om uw vaste lasten en boodschappen te betalen, mag de deurwaarder maar op een deel van uw loon of uitkering beslag leggen.
Het deel van uw inkomen dat u zelf mag houden, heet de beslagvrije voet.

De deurwaarder heeft informatie van u nodig om dit bedrag voor de vaste lasten en boodschappen te berekenen. Zonder die informatie krijgt u vaak een lager bedrag dan waar u recht op heeft.
Lever alle informatie aan als de deurwaarder daarom vraagt. Dat kan u veel geld schelen!

Wilt u meer weten? De Rijksoverheid heeft een video opgenomen waarin op een eenvoudige manier wordt uitgelegd wat de beslagvrije voet is. Om de beslagvrije voet zelf te berekenen heeft de rijksoverheid ook een tool ontwikkeld. Deze tool en de video kunt u bekijken op de website http://www.uwbeslagvrijevoet.nl/ van de Rijksoverheid.
(bron: www.rijksoverheid.nl)

En als u hulp nodig heeft bij het invullen van deze tool of als u meer wilt weten over het beslag en of het berekenen van de beslagvrije voet dan kunt altijd in één van de inloopspreekuren van Kredietbank Limburg bespreken. We helpen u graag!

Gratis kookworkshop Weller

20.02.2018

Op 7 maart a.s. van 14.00 tot 17.30 uur organiseert Weller een kookworkshop voor gezinnen met kinderen en alleenstaanden. In deze gratis kookworkshop leert u hoe u met eenvoudig ingrediënten, gezonde maaltijden kunt bereiden. Want gezond eten hoeft niet per se duur te zijn.  lees verder